Σήμερα έφτασε σε δεύτερο σερί ρεκόρ στις 570,45 μονάδες με αύξηση κατά 0,50%
Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν νέα κέρδη στη συνεδρίαση της Παρασκευής, συμπληρώνοντας έτσι την πιο ισχυρή εβδομάδα τους από τον περασμένο Μάιο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έφτασε σε δεύτερο σερί ρεκόρ στις 570,45 μονάδες με αύξηση κατά 0,50% και τον κλάδο των τραπεζών και των μεταλλευτικών εταιρειών να οδηγούν τα κέρδη.
Μετά από ένα κερδοφόρο σερί πέντε συνεδριάσεων, τα κέρδη του δείκτη για την εβδομάδα κινούνται πάνω από το 2%.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκανε τη διαφορά καταγράφοντας επίσης νέο υψηλό στις 9.491 μονάδες, αυξημένος κατά 0,67%. Με τον τρόπο αυτό τα πενθήμερα κέρδη του ξεπέρασαν το 2%, που είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα και η συνολική του αύξηση για φέτος να έχει φτάσει στο 14,9%, που είναι η υψηλότερη ετήσια επίδοση από το 2009!
Αναλόγως, ο CAC 40 στο Παρίσι διευρύνθηκε σε ποσοστό 0,31% και τις 8.081 μονάδες, ενώ αντίθετα ο γερμανικός DAX έκλεισε με -0,18% στις 24.378 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο βρέθηκε στο +0,42% και τις 43.258 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 0,67% και διαμορφώθηκε στις 15.585 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέρος των ευρωπαϊκών εξαγωγών χάλυβα και αλουμινίου κινδυνεύουν από υψηλότερους δασμούς στις ΗΠΑ
- Άνοδος στις ασιατικές αγορές, πάνω από τα 110 δολάρια παραμένει το πετρέλαιο
- Ο Τραμπ αντιμέτωπος με το Κογκρέσο για τον πόλεμο με το Ιράν
- Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές ισχυροί βοριάδες την Πρωτομαγιά
- Ράλι και ρεκόρ στη Wall Street που δεν καταλαβαίνει από τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση
- Παναθηναϊκός από ατσάλι στη Βαλένθια: Δεύτερο break με υπογραφή Χέιζ Ντέιβις
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








