Απέκρυψε από την ετήσια έκθεση επί του ισολογισμού του 2019, ότι ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC) αφορούσε την κάλυψη ισόποσων ζημιών που είχε υποστεί από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ
Εκτός των διεθνών λογιστικών προτύπων συντάχθηκε ο ισολογισμός της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank το 2019, σύμφωνα με την BaFin, που είναι η ρυθμιστική αρχή λογιστικής της Γερμανίας από το 2022.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Deutsche Bank απέκρυψε από την ετήσια έκθεση επί του ισολογισμού του 2019, ότι ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC) ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβανόταν τότε στα εποπτικά της κεφάλαια, αφορούσε την κάλυψη ισόποσων ζημιών που είχε υποστεί η γερμανική τράπεζα από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Αντιθέτως στην ετήσια έκθεση του 2019 υποστηριζόταν ότι η μελλοντική δραστηριότητα στις ΗΠΑ θα ήταν κερδοφόρος , χωρίς αυτό να αιτιολογείται (η τράπεζα ήλπιζε να αντισταθμίσει τις απώλειες έναντι μελλοντικών κερδών στις ΗΠΑ) .
Με τη γνωστοποίηση της ανακοίνωσης της Bafin οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν 1,4% στις πρωινές συναλλαγές , ποσοστό υπερδιπλάσιο από τις απώλειες του DAX που υποχωρούσε κατά 0,6%.
Ωστόσο, η Deutsche δεν υποχρεούται να δημοσιεύσει διορθωμένο νέο ισολογισμό για το 2019 και δεν αντιμετωπίζει πρόστιμο ή άλλη κύρωση για την παραβίαση των διεθνών λογιστικών προτύπων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις