Επιχειρήσεις

Forvis – Mazars (σύμβουλοι επιχειρήσεων): Γιατί ενώνουν δυνάμεις και διεκδικούν μεγάλα έργα

Ο εκ των partners της Mazars, Μιχάλης Παπάζογλου

Το 2023 η Mazars έκλεισε με 8 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών

Με στόχο την ενίσχυση του πελατολογίου και την ανάληψη έργων από ακόμα μεγαλύτερους και σημαντικούς πελάτες, ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους οι εταιρείες παροχής ελεγκτικών, συμβουλευτικών και φορολογικών υπηρεσιών, Mazars, διεθνής οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και η FORVIS, ηγέτιδα λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυτό ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ώρες οι δυο πλευρές, την επίσημη έναρξη του νέου ενιαίου παγκόσμιου δικτύου τους με την επωνυμία Forvis Mazars.

Αυτή η ένωση αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον κλάδο και να ανοίξει ακόμα περισσότερο τις επαγγελματικές ευκαιρίες της εταιρείας, η οποία διαθέτει στο πελατολόγιό της κάποιες από τις πιο μεγάλες πολυεθνικές της χώρας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τράπεζες.

“Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουμε, έχοντας πρόσβαση σε πιο εκτεταμένο αριθμό επαγγελματιών να διεκδικήσουμε περισσότερα έργα. Οι δύο εταιρείες ενώνονται επί της ουσίας, συμπληρωνοντας η μία την άλλη” αναφέρει στο Financial Report ο partner της Mazars , Μιχάλης Παπαζογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στα ίδια πεδία όπως ο έλεγχος, η συμβουλευτικη επιχειρήσεων, η φορολογία, το wealth management, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των εργαζομένων από τη μια και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία εχει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε αυτήν εργάζονται περι τους 160 εργαζόμενους, ενω διαθέτει και μερίδιο στη Mazars Βουλγαρίας.

Ως εκ τούτου, η Forvis Mazars αποτελεί πλέον ένα από τα 10 μεγαλύτερα δίκτυα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως με παγκόσμιο δίκτυο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως δίκτυο δύο εταιρειών, η Forvis Mazars θα υποστηρίζει διεθνείς πελάτες ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται. Αυτή η στρατηγική κίνηση ενισχύει τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, εξυπηρετώντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

Το δίκτυο αποτελείται από δύο κύρια μέλη: την Forvis Mazars, LLP στις ΗΠΑ και την Forvis Mazars Group, SC., μια ολοκληρωμένη διεθνής συνεργασία που εκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες και γεωγραφικές περιοχές.

Η Mazars έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2007 με διαρκή και ισχυρή ανάπτυξη σε ισχυρό πελατολόγιο και αριθμό απασχολουμένων.

Δραστηριοποιείται στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών (ελεγκτικές, συμβουλευτικές, φορολογικές) και αξιοποιεί την συνεχή ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας για την υποστήριξη επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Κατά όσα, δε, αναφέρθηκαν από τη διοίκηση, το 2023 έκλεισε με 8 εκατ. ευρώ τζίρο και οι προσδοκίες για το 2024 είναι να ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ.

To νέο ΔΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε σχετική εκδήλωση, η διοίκηση του νέου δικτύου της Forvis Mazars θα αποτελείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που θα είναι υπεύθυνο για τη συνεργασία των επί μέρους εταιρειών και την εξυπηρέτηση όλων των πελατών ανά τον κόσμο.

Το νέο ΔΣ αποτελούν οι: Hervé Hélias – θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Hélias θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου Forvis Mazars, SC (πρώην Mazars Group). Ο Matt Snow – Πρόεδρος της Forvis Mazars, LLP (πρώην FORVIS, LLP) θα διατελέσει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην Αμερική, ο Tom Watson θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Forvis Mazars, LLP (πρώην FORVIS, LLP) και θα συμμετέχει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι Rob Pruitt, Fran Randall και Tim York από Forvis Mazars, LLP θα βρίσκονται επίσης στο ΔΣ. Οι David Chaudat, Pascal Jauffret, Véronique Ryckaert και Phil Verity από Forvis Mazars Group θα αποτελούν μέλη του ΔΣ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu