Επικαιρότητα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τρία ενεργά μέτωπα – Τεράστια καταστροφή σε Έβρο και Ροδόπη – Έκλεισε η Εγνατία

Μαίνεται για πέμπτη μέρα η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Τρία μηνύματα από το 112 – Κλειστή η Εγνατία Οδός - Πάνω από 350.000 στρέμματα έχουν καεί σε Έβρο και Ροδόπη

Επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι, αποφασίστηκε προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της μεγάλης φωτιάς της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη, που μαίνεται για πέμπτη συνεχή μέρα.

Υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά, που καίει από χθες στην Κίρκη και την Συκορράχη, κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επίσης, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, προερχόμενο από τη Δαδιά, κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας, οι οποίοι εκκενώνονται, καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.

Μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας, το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς την Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

«Πάνω από 350.000 στρέμματα έχουν καεί σε Έβρο και Ροδόπη»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι έχουν καεί πάνω από 350.000 στρέμματα σε Έβρο και Ροδόπη.

«Η εικόνα είναι δύσκολη. Όλοι καταβάλλουν τα μέγιστα για πέμπτη μέρα. Οι εστίες είναι πάνω από πέντε και μεγάλης ακτίνας», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κύριο μέλημα είναι να μην χαθεί καμία ζωή και να μη μπει σε κάποιο οικισμό».

Επεσήμανε πως «αυτό που μας φοβίζει είναι τα πολλά μέτωπα. Η έκταση είναι πάνω από 350.000 στρέμματα. Έτσι, βάλαμε πρώτα τους οικισμούς, για να μην έχουμε κάτι δυσάρεστο», ενώ προσέθεσε πως έχουν εκκενώσει «πάνω από 16 οικισμούς».

«Δυστυχώς, είχαμε και το συμβάν με τους 18 μετανάστες, που δεν το γνωρίζαμε πως ήταν εκεί», προσέθεσε ο κ. Δαστερίδης.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Να σημειωθεί ότι η φωτιά κατευθύνεται προς την Ροδόπη, με τις Αρχές να έχουν κλείσει την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν περάσει την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει, ενώ έχει κλείσει και η παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο στο Βέλκιο.

Εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία της Αλεξανδρούπολης στάλθηκε νωρίς το μεσημέρι στους κατοίκους.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει η σχετική ενημέρωση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu