Στο σημείο, επιχειρούν ακόμα 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες, 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας
Σε ύφεση φαίνεται να είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 25 Ιουνίου, στα Ακούμια Ρεθύμνου. Ωστόσο η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες συνεχίζεται, ενώ επικρατούν και ισχυροί άνεμοι.
Το μέτωπο που έχει έκταση δύο χιλιομέτρων και ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, καίγοντας χορτολιβαδική κυρίως έκταση.
Στο σημείο, επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος στην πυρκαγιά στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου Κρήτης επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 26, 2024
Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως αναφέρει το cretalive, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού προκειμένου να κατευνάσουν τις φλόγες, ενώ στο μεγάλο πύρινο μέτωπο επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις με 150 πυροσβέστες, 50 οχήματα της ΠΥ, πεζοπόρα τμήματα από την ΕΜΟΔΕ αλλά και την 3η ΕΜΑΚ. Παράλληλα στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
112 στις 2 το πρωί
Λίγο πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, σήμερα το πρωί θα πετάξει ελικόπτερο της Π.Υ. από το Ηράκλειο στον τόπο της φωτιάς, προκειμένου να προχωρήσει σε ρίψεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις