Πρόσωπα

Γ. Καλλιάνος: Από τη Βουλή και την TV στην επιχειρηματικότητα – Σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος

Με αρχικό κεφάλαιο 15.000 ευρώ

Λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του πατέρα του, μια υπόθεση που είδε ευρέως το φως της δημοσιότητας και φέρεται πλέον να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος γυρίζει νέα σελίδα στη ζωή του, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του.

Ο ίδιος ξεκινά τη δραστηριοποίησή του, πέρα από μέλος της Βουλής των Ελλήνων και μετεωρολόγος του Μega και στο πεδίο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, ο βουλευτής της ΝΔ βρίσκεται, ήδη, από τον Μάρτιο, όπως φανερώνουν και κάποια post στα Social media, σε διαδικασία ίδρυσης μιας μικρής επιχείρησης στη Γλυφάδα, όπου έχει μεγαλώσει και ζει μαζί με την οικογένειά του ακόμα και σήμερα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, μάλιστα, έχει άμεση σχέση με τις σπουδές του, καθώς το επάγγελμά του είναι μαθηματικός και έχει μάλιστα μεταπτυχιακό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και διδακτορικό στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, εξ’ου και η ενασχόληση με τη μετεωρολογία.

Ως εκ τούτου, ο Γιάννης Καλλιάνος ξεκινά από την ερχόμενη σχολική χρονιά τη δραστηριοποίησή του ως επικεφαλής Κέντρου Μελέτης με το όνομά του στην περιοχή της Γλυφάδας, στο οποίο θα δέχεται παιδιά από τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τα κέντρα μελέτης είναι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στις γειτονιές της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, με στόχο να βοηθούν τους μαθητές να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές σχολικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, καταδεικνύουν και το κενό που υπάρχει στη σημερινή σχολική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα παιδιά, ακόμα και από τις ηλικίες του Δημοτικού, να χρειάζονται υποβοήθηση στο διάβασμα, πέρα από αυτή των γονιών τους.

Το site και το μήνυμα

Mάλιστα, έχει, ήδη δημιουργήσει και ιστοσελίδα μέσω της οποίας απευθύνει μήνυμα για την ίδρυση του κέντρου: «Έχοντας σπουδάσει την επιστήμη των μαθηματικών, στη συνέχεια κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και διδακτορικό στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και έχοντας διδάξει επιτυχημένα για 15 χρόνια σε κορυφαία Ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης των Νοτίων προαστίων της Αθήνας, ήρθε η ώρα, μαζί με την ομάδα μας που αποτελείται από εξαίρετους καθηγητές και δασκάλους, να βοηθήσουμε με τον καλύτερο και πιο ενδεδειγμένο τρόπο τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου για να αριστεύσουν. Διότι, πέρα από τις γνώσεις, για να είναι κάποιος καλός εκπαιδευτικός, οφείλει να έχει και μεταδοτικότητα».

Η εταιρεία του Γιάννη Καλλιάνου, στην οποία μάλιστα είναι και μοναδικός εταίρος και διαχειριστής ιδρύθηκε, μόλις, τις προηγούμενες ημέρες, με αρχικό κεφάλαιο 15.000 ευρώ και έχει έδρα τη Γλυφάδα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu