Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις» - Πώς ψήφισαν τα κόμματα, πόσοι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπό τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις». Απείχαν από τη διαδικασία 46 βουλευτές.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 176 υπέρ και 76 κατά. Ψήφησαν 254 βουλευτές. Δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών». Έτσι, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.
Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα απείχαν οι: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλάς, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταρακά, Κωνσταντινόπουλος, Μπαράν, Πάνας, Νικολαΐδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε μόνο ο Παύλος Πολάκης. Από τη Νέα Αριστερά απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της.
Τι προβλέπεται από τον νέο νόμο του κράτους
Με τον νέο νόμο, όπως έχει διευκρινίσει ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».
Ο νέος νόμος «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών». Αντιθέτως, «δεν επεκτείνουμε το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και την παρένθετη μητρότητα) στα ζευγάρια ανδρών».
«Ο στόχος επετεύχθη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά από τη λήξη της συνεδρίασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σοφίκα Παπανικολάου: Πιέσεις σε αγορά από την υπερφορολόγηση των αποσταγμάτων
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Το πλήγμα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ στο Ιράν έγινε από τις ΗΠΑ
- Financial Times: Ελληνικά πλοία με σιτηρά πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ
- Επιστολή Γιόργκενσεν στα κράτη – μέλη της ΕΕ να γεμίσουν νωρίτερα τις αποθήκες φυσικού αερίου
- Το Ιράν υπόσχεται «μεγάλη έκπληξη» στον Τραμπ σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης
- Δήμας: Για το 2026 έχουν προγραμματιστεί πόροι 2,36 δισ. ευρώ για έργα υποδομών
- Η Τεχεράνη διαψεύδει τον Μπέσεντ περί «άρσης κυρώσεων» στις πωλήσεις ιρανικού αργού πετρελαίου
- Έλον Μασκ: Καταδικάστηκε για εξαπάτηση επενδυτών του Twitter κατά την εξαγορά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








