Επιχειρήσεις

Γέφυρες επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιράκ μέσω των διεθνών εκθέσεων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

ΣΟΚΕΕ και Πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα δρομολογούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, των επενδύσεων και της συμμετοχής επιχειρήσεων στις εκθεσιακές διοργανώσεις των δύο χωρών

Την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιράκ, με όχημα τον θεσμό των διεθνών εκθέσεων, σηματοδοτεί η συνάντηση εργασίας που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Οργανωτών & Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ), Ευάγγελος Χαραλάμπους, με την Πληρεξούσιο Υπουργό και Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα, Nazdar Sherzad.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας πιο στενής συνεργασίας στον εκθεσιακό τομέα, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διεθνείς εκθέσεις ως εργαλείο ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου και των επενδυτικών σχέσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις που διοργανώνονται στο Ιράκ, η συμμετοχή ιρακινών επιχειρήσεων σε ελληνικές εκθεσιακές διοργανώσεις, η ανάπτυξη προγραμμάτων Hosted Buyers και επιχειρηματικών αποστολών, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον εκθεσιακό κλάδο.

Οι συνομιλίες κατέληξαν στην κοινή βούληση για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων των δύο χωρών, αξιοποιώντας τις εκθέσεις ως πλατφόρμα ανάπτυξης νέων συνεργασιών, προσέλκυσης επενδύσεων και διεύρυνσης των εμπορικών δεσμών.

Ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε ότι οι διεθνείς εκθέσεις αποτελούν «πραγματικό καταλύτη» για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ιράκ, καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη δικτύωση επιχειρήσεων, επενδυτών και θεσμικών φορέων. Όπως σημείωσε, στόχος του ΣΟΚΕΕ είναι να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία νέων γεφυρών συνεργασίας, αναδεικνύοντας την εκθεσιακή βιομηχανία ως βασικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

Από την πλευρά της, η κα Sherzad επισήμανε ότι το Ιράκ εισέρχεται σε μια νέα περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων, όπου οι διεθνείς εκθέσεις αποκτούν κομβικό ρόλο στην προώθηση του εμπορίου, της καινοτομίας και των διεθνών συνεργασιών. Τόνισε ότι η θεσμική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σε συνδυασμό με την αμοιβαία συμμετοχή σε εκθέσεις και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και αμοιβαία επωφελούς οικονομικής σχέσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του ΣΟΚΕΕ και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράκ μέσω της εκθεσιακής δραστηριότητας.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu