Ο Γιώργος Περιστέρης αγόρασε 645.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, αξίας 11,61 εκατ. ευρώ
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά τις μεταβιβάσεις μετοχών από τον μέτοχο Latsco Family Office συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, όπως έγραψε σήμερα το Finanacial Report, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την μεταβολή δικαιωμάτων ψήφου.
Έτσι, στο 4,752% από 7,5985% κατήλθε στις 11/12/2024 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Latsco Hellenic Holdings S.á.r.L., λόγω της πώλησης 2.623.672 μετοχών της εισηγμένης.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση ότι στις 11/12/2024 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου του μετόχου Latsco Hellenic Holdings S.á.r.L. λόγω της πώλησης κατά την ως άνω ημερομηνία 2,623,672 μετοχών της Εταιρείας, και συγκεκριμένα:
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 7.858.571, ήτοι ποσοστό 7,5985 % του μετοχικού κεφαλαίου. Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή: 4.914.828 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 4,752% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, που ανέρχονται σε 103.423.291.
H ως άνω γνωστοποίηση υποβλήθηκε από την EFG Trust Company Ltd, η οποία αποτελεί τον απώτατο ελέγχοντα μέτοχο, για λογαριασμό της και για λογαριασμό του Thalassa Trust και της Latsco Hellenic Holdings S.á.r.L. Η EFG Trust Company Ltd κατέχει το 100% των μετοχών της Latsco Hellenic Holdings S.á.r.L. και ελέγχει αυτή ως trustee του Thalassa Trust.
Σημειώνεται ότι στον trustee παρέχεται διακριτική ευχέρεια ως προς τη διαχείριση και διάθεση των περιουσιακών στοιχείων και προσόδων ενώ το trust είναι ανέκκλητο.
Επίσης, το νομικό πρόσωπο Snakos Services LTD το οποίο είναι ελεγχόμενο από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Γεώργιο Περιστέρη, προέβη την 11/12/2024 σε αγορά 645.000 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 11.610.000,00 ευρώ.
Τέλος, η Τασία Γουρζή, σύζυγος του εκτελεστικού μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας. Μιχαήλ Γουρζή, προέβη στις 11/12/2024 σε αγορά 200.000 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 3.600.00,00 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τενεκές λάδι: Τι ισχύει τελικά για τους παραγωγούς από τον Απρίλιο – Μιλάει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου
- ΘεςΓάλα: Και επίσημα νέα αρχή από τη Θεσσαλία
- Μόσιαλος: Γιατί ενισχύεται η ακροδεξιά στην Ευρώπη
- Χαλκιδική: Κλειστά τα σχολεία σε κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη
- Νεκρή η ηθοποιός Ντέιλις Κάρι από τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ
- Παρά λίγο ατύχημα στον προαστιακό: Έπεσε το σύστημα που συνδέει το συρμό με την ηλεκτροφόρα γραμμή
- ΟΛΘ: Το 2,1% απέκτησε η LeonidsPort – Το τίμημα ανήλθε στα 27 ευρώ ανά μετοχή
- Opinion Poll: Στο 30,8% η ΝΔ, χάνει τη δυναμική του ο Ανδρουλάκης – Το 76% θέλει συναίνεση για τον ΠτΔ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις