Η αγωγή κατατέθηκε από τους τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του Intercity 62, Γιάννη Καριώτη
Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που ξεκίνησε ενώπιον του Πρωτοδικείου το οποίο απέρριψε αίτημα αναβολής των εναγομένων εταιριών ΟΣΕ και Hellenic Train.
Η αγωγή κατατέθηκε από τους τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του Intercity 62, Γιάννη Καριώτη, ενός από τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων, οι οποίοι διεκδικούν συνολικά ποσό αποζημίωσης 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του οικείου τους. Οι τέσσερις ενάγοντες ήταν παρόντες σήμερα στο δικαστήριο.
Κατά την έναρξη της συζήτησης, οι δικηγόροι των δύο εναγόμενων εταιριών ζήτησαν να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, όπως τόνισαν, δεν έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας που σχηματίζεται από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας στην οποία εντοπίζονται οι ευθύνες ενός εκάστου εμπλεκομένου.
Η πλευρά των τεσσάρων συγγενών ωστόσο αντέτεινε πως η δίκη είναι αστική και επομένως δεν συναρτάται με την ποινική υπόθεση, ενώ τόνισε ότι η προσφυγή στηρίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιημένο.
Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της αναβολής και να διακόψει τη συζήτηση για τις 5 Απριλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΑΠ: Στις 7 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση – Τα θέματα
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
- Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Μετατρέψατε τη Βουλή σε πλυντήριο ευθυνών για τους υπουργούς σας
- Κομισιόν: Παρουσίασε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
- Phoenix Vega Mezz: Εισέπραξε τοκομεριδία ύψους 800.000 ευρώ
- Δύο προσφορές από Aktor και Metlen για 750 κλίνες στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









