Ελλάδα

Γιώργος Λυγγερίδης: Συνελήφθη άλλο ένα άτομο για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες για το άτομο αυτό είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το άτομο αυτό είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση.

Έχουν προφυλακιστεί 18

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί συνολικά 18 κατηγορούμενοι από τους 63 που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ η ανάκριση συνεχίζεται δεδομένου ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε εμπλοκή 160 συνολικά προσώπων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταζητούνται και άλλα άτομα.

Τρεις από τις συνολικά 18 προφυλακίσεις είχαν υπάρξει και την περασμένη Παρασκευή αλλά αυτές αφορούν το κακούργημα της προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι τρεις αυτοί κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την εγκληματική οργάνωση, πλην όμως τους αποδόθηκαν κατηγορίες μόνο για ναρκωτικά. Ακόμη ένας από τους συλληφθέντες είχε παραπεμφθεί σε αυτόφωρο δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί για πλημμέλημα.

Τώρα, μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι ο «νούμερο 1» της δικογραφίας που φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο περιβόητος «Κοντός» ο οποίος αντιμετώπισε πλήθος αδικημάτων μεταξύ αυτών και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού. Ο «Κοντός» μαζί με τον μάνατζερ του τράπερ (που επίσης έχει προφυλακιστεί) έδωσαν σύμφωνα με τη δικογραφία το «σήμα» ώστε να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου και δολοφονήθηκε ο Γ. Λυγγερίδης. Ήταν δηλαδή τα πρόσωπα εκείνα που με δική τους εντολή ξεκίνησε από τους οργανωμένους οπαδούς η ρίψη των εκρηκτικών μηχανισμών προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η δικογραφία αναφέρει για τους συγκεκριμένους δύο κατηγορούμενους, που πλέον των άλλων αδικημάτων που τους έχουν απαγγελθεί κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού: «Μοίρασαν ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν εξέλθει από το κλειστό γυμναστήριο και ανέμεναν καρτερικά την εντολή για να κινηθούν κατά της διμοιρίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι εξ αυτών είχαν δικά τους καπνογόνα, στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και ναυτικές φωτοβολίδες. Τελικά η εντολή αυτή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία. Σύμφωνα με την εντολή του Ι.Α, μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των Αστυνομικών. Πράγματι, το σχέδιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμη, εκτελέστηκε κατά γράμμα».

Και οι δυο παραπάνω κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί με τον μάνατζερ μάλιστα του γνωστού τράπερ να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε, επειδή οι αρχές του ζήτησαν να καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας και εκείνος δεν δέχθηκε. Δεν έπεισαν όμως με τους ισχυρισμούς τους και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu