Σε άνοδο οι τουρκικές επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα
Την επωνυμία Golden Solomon IKE έχει η νέα εταιρεία του «Πολίτη» επιχειρηματία στον κλάδο του real estate Kωνσταντίνου Αρσλάνογλου. Πρόκειται για νομικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην κατασκευή κτιρίων, τις κατασκευαστικές εργασίες και ανακαινίσεις, αλλά και τη διαχείριση ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το επόμενο βήμα του επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες στο χώρο του real estate, με κύρια ενασχόλησή του τα ακίνητα μέσω Golden Visa και βασικό κοινό του τους Τούρκους επενδυτές.
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αρσλάνογλου
Ο Κωνσταντίνος Αρσλάνογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε οικονομικά με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και εργάστηκε για το Εμπορικό Επιμελητήριο της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα και την Τουρκική εταιρεία μόδας Koton.
Σήμερα διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση İnvestgreece – Solomon United ReRealtors, η οποία είναι από τις λίγες κτηματομεσιτικες εταιρείες που φέρνουν στην Ελλάδα Τούρκους επενδυτές, ιδίως μέσω του προγράμματος Golden Visa για ακίνητα τόσο στην Αττική, όσο και τα νησιά.
Συνεχής άνοδος των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα
Αυτή η επένδυση του Κ. Αρσλάνογλου έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκονται σε ανοδικό ρυθμό οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, οι άμεσες τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν το 2024 τα 548 εκατ. δολάρια, με αυτη να ειναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ και η οποία απορρέει κυριως από τις επενδύσεις σε ακίνητα.
Επιπρόσθετα, με βάση τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, οι άμεσες τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα το 2024 αυξήθηκαν στα 548 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια, απόδειξη του ενδιαφέροντος των Τούρκων που έχει αναθερμανθεί για την ελληνική οικονομία. Πριν από τρία χρόνια, το 2022, οι άμεσες τουρκικές επενδύσεις στη χώρα μας ήταν μόλις 52 εκατ. ευρώ.
Αξιζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μέχρι σήμερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν δοθεί 1.471 άδειες διαμονής σε Τούρκους πολίτες μετά την αγορά ακινήτων που έκαναν στη χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσή Βίζα». Βρισκονται, δηλαδή, στη δεύτερη θέση, με την πρώτη να έχει καταληφθεί από τους υπηκόους Κίνας, στους οποίους έχουν δοθεί 6.520 αδειες διαμονής μέσω Golden Visa.
Όπως φαίνεται και απο τα στοιχεία που συνοδεύουν τις άδειες αυτές, οι Τούρκοι ενδιαφέρονται κυρίως για ακίνητα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και δημοφιλή τουριστικά νησιά, όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
- Το βίντεο του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Γ. Μάργαρη, που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ενέργειας και πολιτικής
- Ημέρα του Πατέρα 2026: Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας δείχνουν τον δρόμο
- Πόλεμος για την πρωτεΐνη στο γιαούρτι: Danone εναντίον Chobani
- Γερμανία: Πρόταση για σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής
- Άνετη νίκη η Ιαπωνία εναντίον Τυνησίας
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γαλλία περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








