Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος την πρώτη της αναπτυξιακή μονάδα, το Cape Station, στην κομητεία Beaver της Γιούτα
Η Fervo Energy, εταιρεία ανάπτυξης έργων γεωθερμικής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 462 εκατομμύρια δολάρια με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης του μεγάλης κλίμακας έργου της στη Γιούτα και άλλων νέων ενεργειακών έργων χωρίς άνθρακα. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης Series E συμμετέχει η Google και η Breakthrough Energy Ventures, που υποστηρίζεται από τον Bill Gates.
Με έτος ίδρυσης το 2017, η Fervo Energy, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έργων βελτιωμένων γεωθερμικών συστημάτων (EGS) για την παροχή ενέργειας χωρίς άνθρακα. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνικές όπως οριζόντια γεώτρηση και κατανεμημένη ανίχνευση οπτικών ινών για να μετατρέψει τα αποθέματα θερμού βράχου που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια της γης σε καθαρές πηγές ενέργειας.
Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος την πρώτη της αναπτυξιακή μονάδα, το Cape Station, στην κομητεία Beaver της Γιούτα. Το έργο παράγει ενέργεια εγχύοντας νερό σε θερμούς υπόγειους βραχώδεις σχηματισμούς, εξάγοντας το θερμαινόμενο νερό και χρησιμοποιώντας το για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σταθμός Cape Station αναμένεται να αρχίσει να παρέχει 100 MW ισχύος στο δίκτυο στην πρώτη του φάση το 2026, ενώ άλλα 400 MW αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία σε δεύτερη φάση έως το 2028. Το έργο έχει λάβει έγκριση για επέκταση έως και 2 GW.
Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται καθώς η αγορά ενέργειας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει αυξανόμενη ζήτηση καθαρής ενέργειας, η οποία οφείλεται σε παράγοντες όπως η ταχεία ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούν ενέργεια και η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.
Η Google ανακοίνωσε πέρυσι μια συμφωνία για την αγορά 115 MW βελτιωμένης γεωθερμικής ενέργειας από την Fervo, για να υποστηρίξει τον στόχο της να λειτουργεί τα κέντρα δεδομένων και τις εγκαταστάσεις γραφείων της με ενέργεια χωρίς άνθρακα (CFE) 24/7 έως το 2030.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Για 9η συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς στις “The Most Sustainable Companies in Greece”
- Ξεκίνησε η μερική διακίνηση ώριμων τυριών από τη Λέσβο με αυστηρά μέτρα βιοσφάλειας
- Παπουτσάνης: Μειωμένα 6% στα 1,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο 2026
- ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. - Optima bank | ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Ανοιξαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείρισης Εργων από ΕΜΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα 14,3% στα 2,79 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο
- Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








