Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος- αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου επισήμου, θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακά έργα.
Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις ο κ.Στόρτσακ τόνισε ότι αυτές θα μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε και στο ΣτΕ προσφυγή της Aktor για Aenaon: Ανοίγει ο δρόμος για το πάρκο των €354 εκατ.
- Νέο Big Bang για το στοίχημα στην Ευρώπη: Έρχονται υβριδικές μορφές πρόβλεψης, trading και τυχερών παιγνίων
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ΜΗΝΟΥ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Οικονομική κατάσταση ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν θα διαρκέσουν μήνες
- Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








