Τουρισμός

Handelsblatt για Ελλάδα: «Κυκλοφορεί η φήμη πως τα ξενοδοχεία θα ακριβύνουν 10% μέσα στο έτος»

«Το ελληνικό κράτος ακριβαίνει τις τιμές με μία νέα «εισφορά για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή », η οποία αντικαθιστά το τέλος της διαμονής», αναφέρει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση

Το 2023 ήταν ένα έτος ρεκόρ για την τουριστική βιομηχανία . Και όπως φαίνεται, ο αριθμός των κρατήσεων ιδίως στις χώρες της Μεσογείου να αυξηθεί και άλλο μέσα στο 2024.  Συγκριτικά με πέρυσι, τα δεδομένα από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες κρατούν καταδεικνύουν αύξηση στις κρατήσεις «κατά 7% στην Ισπανία, 9% στην Ιταλία και 4,5% στην Ελλάδα», τονίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt .

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα , «κυκλοφορεί στην τουριστική βιομηχανία η φήμη πως οι τιμές στα ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 10% μέσα στο έτος».

Κατά το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένονται δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι . Ως εκ τούτου το κόστος ταξιδιού πρέπει να εκτοξευθεί για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν από και προς τις δύο αυτές χώρες.

Η ελληνική κυβέρνηση θεσπίζει την «εισφορά για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή»

Αύξηση των όμως τιμών και στην Ελλάδα: «Το ελληνικό κράτος ακριβαίνει τις τιμές με μία νέα «εισφορά για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή », η οποία αντικαθιστά το τέλος της διαμονής», εξηγεί η HB. «Η νέα αυτή εισφορά είναι μία από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα έσοδα από αυτήν θα φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία θα επενδύονται στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Ως προς τις κλιματικές αλλαγές, παραμένει ακόμη άγνωστο πώς θα επηρεάσει τον τουρισμό. Πολλοί ειδικοί θεωρούν πως η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί στους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. «Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που θεωρούν ότι η μεγάλη ομάδα των παραθεριστών, δηλαδή οι οικογένειες, δεν μπορούν να κάνουν διακοπές φθινόπωρο και άνοιξη, καθώς τα παιδιά τους πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο».

Πηγή: Deutsche Welle

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu