Το νέο αυτό καλώδιο θα υποστηρίξει την ηλεκτρική σύνδεση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών
Την πιστοποίηση του δυναμικού καλωδίου ισχύος της (66kV) ανακοίνωσε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Hellenic Cables, παραμένοντας πιστή στον κύριο στόχο της να αποτελέσει καταλύτη στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια, αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις δυναμικών καλωδίων και ολοκλήρωσε επιτυχώς την πιστοποίηση του δυναμικού της καλωδίου τάσης 66kV. Το νέο αυτό καλώδιο θα υποστηρίξει την ηλεκτρική σύνδεση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών, που θα βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση των παραδοσιακών ανεμογεννητριών σταθερής έδρασης. Επιπλέον, τα δυναμικά καλώδια θα ανοίξουν το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό υπεράκτιων πλατφορμών, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν ενέργεια από πλωτές ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
Το δυναμικό καλώδιο ισχύος, με ονομαστική τάση στα 66kV, έχει σχεδιαστεί βάση των απαιτήσεων των πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η στιβαρή κατασκευή του και τα προηγμένα υλικά του, εξασφαλίζουν βέλτιστη απόδοση και ανθεκτικότητα σε δύσκολα θαλάσσια περιβάλλοντα. Το πιστοποιημένο καλώδιο πληροί αυστηρά πρότυπα και προδιαγραφές, όπως τα CIGRE TB 862, CIGRE TB 623, CIGRE TB 490, CIGRE TB 722, IEC 63026 και IEC 60840, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων φορέων της βιομηχανίας.
Ο Ανδρέας Χρυσοχός, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης, σχολίασε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ποιότητα και την καινοτομία. Το δυναμικό καλώδιό μας αποτελεί απόδειξη της τεχνικής μας υπεροχής και της αφοσίωσής μας στην υποστήριξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανυπομονούμε να δούμε τα δυναμικά μας καλώδια να αξιοποιούνται στη νέα αγορά πλωτής υπεράκτιας ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Alpha Finance-Axia ανεβάζει τον πήχη στο 5,1 ευρώ για τη μετοχή της AVAX
- Αυτοκατανάλωση: Net-billing, φωτοβολταϊκά “πρίζας” και μπαταρίες στο νέο ενεργειακό τοπίο
- DNA Hospitality: Κάνει την πρώτη της επένδυση στη Σέριφο
- Creta Farms: Σχεδόν στάσιμες οι πωλήσεις αλλά αύξηση EBITDA και επιστροφή σε οριακή κερδοφορία σε αγορά με λιγότερους όγκους
- Νέο ρεκόρ για τις εξαγωγές της Νοτίου Κορέας χάρη στην ΑΙ
- Το νέο Mall της Πόλης είναι μια μικρή Φλωρεντία (φωτό)
- Αντιμέτωπη η Ευρώπη με τα λάθη της και το ακριβό LNG των ΗΠΑ
- Νέα αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








