Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της CrediaBank στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιουλίου, μία ημέρα μετά το placement των βασικών μετόχων της τράπεζας, καθώς η αγορά προσαρμόστηκε στη σημαντικά χαμηλότερη τιμή διάθεσης των μετοχών.
Η μετοχή, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης την Τετάρτη 15 Ιουλίου, υποχωρούσε 10,18%, στα 0,978 ευρώ, έναντι τιμής κλεισίματος 1,09 ευρώ στις 14 Ιουλίου. Την ίδια περίπου ώρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ήταν στο -0,58% στις 2.493,33 μονάδες.
Η διόρθωση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη, καθώς το placement πραγματοποιήθηκε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης 14/7, με τους βασικούς μετόχους να διαθέτουν πακέτο μετοχών στην τιμή των 0,90 ευρώ ανά μετοχή. Το στοιχείο που προκάλεσε την αρνητική αντίδραση της αγοράς ήταν το ιδιαίτερα μεγάλο discount, το οποίο ξεπέρασε το 17% σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής πριν από τη συναλλαγή.
Συγκεκριμένα, η μετοχή είχε κλείσει στα 1,096 ευρώ στις 13/7 και 1,09 ευρώ στις 14/7 ενώ οι μετοχές του placement διατέθηκαν στα 0,90 ευρώ, γεγονός που δημιούργησε μια σημαντική απόκλιση από την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι, όταν μεγάλα πακέτα μετοχών διατίθενται με τόσο υψηλό discount, η χρηματιστηριακή αγορά τείνει να «τιμωρεί».
Το placement αφορούσε πώληση μετοχών από τους βασικούς μετόχους της τράπεζας, δηλαδή την Thrivest των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εισαγγελική έρευνα για ρωγμές σε κτίρια στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό
- Νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών ρίχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τέταρτη θέση της Βουλής
- Παπασταύρου: Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου
- Ενωμένη σαν γροθιά η Αγγλία κόντρα στην Αργεντινή
- Η Richemont επιταχύνει με «όχημα» τα κοσμήματα – Η Cartier αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό
- Ψηφιακές δεξιότητες: Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι νέοι στην Ελλάδα
- Θετικό πρόσημο και ενισχυμένη κερδοφορία για την ΗΠΕΙΡΟΣ το 2025
- Εντάσσονται στο πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” και ιδιοκτήτες με ποσοστό από 20%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









