Τράπεζες

Η Moody’s αναβάθμισε την Eurobank

Σε Ba1 από Ba2 αναβάθμισε τη Βασική Πιστοληπτική Αξιολόγηση (BCA) της τράπεζας

Στην αναβάθμιση της Βασικής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (BCA) της Eurobank σε Ba1 από Ba2 προχώρησε η Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε ακόμα τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Eurobank, ενώ υποβάθμισε το outlook σε σταθερό από θετικό για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις.

Ειδικότερα, η Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση των καταθέσεων της ελληνικής τράπεζας σε Baa2/P-2 από Baa3/P-3.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωση, η αναβάθμιση του BCA αντανακλά την ισχυρή κερδοφορία της ελληνικής τράπεζας και την αποδεδειγμένη ικανότητα να αυξήσει τα κεφάλαιά της τα τελευταία τρίμηνα, το οποίο ενισχύει σημαντικά τη δυνατότητα απορρόφησης ζημιών.

H Moody’s σημειώνει ακόμα ότι η Eurobank κατόρθωσε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE) στο 3% των δανείων τον Μάρτιο του 2024 από 5,1% τον Μάρτιο του 2023.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ακόμα ότι η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας από τη Eurobank ενισχύει περαιτέρω το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας.

Η περαιτέρω βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας και σε μεγαλύτερη κερδοφορία για την ελληνική τράπεζα, τονίζει η Moody’s.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu