Στις τρεις το μεσημέρι, αμέσως μετά την μουσουλμανική προσευχή
Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη του πολέμου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα αναμένεται να απευθύνει δημόσια ομιλία σήμερα, Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, στις τρεις το μεσημέρι, αμέσως μετά την μουσουλμανική προσευχή.
Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στους διεθνείς αναλυτές καθώς η ομιλία είναι πιθανό να υποδεικνύει τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης αναφορικά με την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ,ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο την ώρα που οι μαχητές της και οι IDF συγκρούονται στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.
Στον Λίβανο επικρατεί αναβρασμός μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, με τη Χεζμπολάχ να έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει τα πλήγματα. Αλλά οι δύο πλευρές μέχρι τώρα δείχνουν να αποφύγουν κινήσεις που θα οδηγούσαν σε επικίνδυνη κλιμάκωση και οι περισσότερες επιθέσεις και αντεπιθέσεις έχουν περιοριστεί στη μεθόριο.
Η οργάνωση διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων που περιλαμβάνει πυραύλους ακριβείας που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο ισραηλινό έδαφος και δεκάδες χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους, σκληραγωγημένους μαχητές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχέθηκε μια απάντηση «ασύλληπτου» μεγέθους εάν η Χεζμπολάχ ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη σύγκρουση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Τελωνειακού Σταθμού Μαυροματίου για τη θερινή περίοδο
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος, 89 ετών
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η LG επαναπροσδιορίζει το μέλλον της έξυπνης διαβίωσης στη Φρανκφούρτη
- Τέλος εποχής στη Wall Street: Τραμπ και SEC ξηλώνουν τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων
- Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 4% το α’ τετράμηνο 2026
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ημερομηνία και ώρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου 2026
- Nissan: Μείωση 900 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








