Επικαιρότητα

Instacar: Συνεργασία με την Big Blue Data Academy, για την ενίσχυση των δεξιοτήτων σπουδαστών στο DataScience

Έξι σπουδαστές της ακαδημίας συνεργάστηκαν με την ομάδα του instacar, δουλεύοντας σε ένα πραγματικό project και υλοποιώντας τρία έργα

To instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Big Blue Data Academy, για τη δημιουργία ενός πραγματικού project ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των σπουδαστών της ακαδημίας στο DataScience.

Το instacar και η BigBlueDataAcademy, δημιούργησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘DataScienceBootcamp’, ένα πραγματικό casestudy, για το οποίο έξι σπουδαστές της ακαδημίας συνεργάστηκαν με την ομάδα του instacar, δουλεύοντας σε ένα πραγματικό project και υλοποιώντας τρία έργα: το OCRExtractionModel, το CarSimilarityMatching (NLPApproach) και το WebsiteUserEngagement.

Η πρώτη ομάδα δημιούργησε ένα αυτοματοποιημένο μοντέλο για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών του instacar, που μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση οχήματος.
Η δεύτερη ομάδα σχεδίασε ένα πρόγραμμα αντιστοίχισης οχημάτων του instacar με οχήματα Ευρωπαίων προμηθευτών, έτσι ώστε να αποτυπώνονται τα δεδομένα της αγοράς (ανταγωνιστές, τιμές), επιτρέποντας την κατανόηση των αναζητήσεων και των προτιμήσεων των καταναλωτών καθώς και την αντιμετώπιση ενδεχομένων κενών στον στόλο οχημάτων της εταιρείας.

Τέλος, η τρίτη ομάδα επικεντρώθηκε στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης των επισκεπτών στην ιστοσελίδα του instacar, με σκοπό τη συλλογή και την αξιολόγηση δεδομένων σχετικά με τις προτιμήσεις τους, τις ανάγκες τους καθώς και τη στάση τους συνολικά για τη μετακίνηση.

Ο Αντώνης Σαμοθράκης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του instacar ανέφερε σχετικά: “Στο instacar, χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής μας, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών μας και των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. Η στήριξη και η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως η BigBlueDataAcademy αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πεποίθησής μας ότι η αγορά απαιτεί εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του DataScience. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να συνεισφέρουμε ως ομάδα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όχι μόνο για τους νέους αποφοίτους, αλλά και για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε αυτόν τον τομέα.”

Η BigBlueDataAcademy ιδρύθηκε το 2020 από επαγγελματίες DataScientists που αντιλήφθηκαν την έλλειψη κατάρτισης ατόμων σε πρακτικές δεξιότητες στον τομέα του DataScience, DataAnalytics και DataEngineering, λόγω της έντονης ζήτησης των δεξιοτήτων αυτών στην αγορά. Τα προγράμματά της ακαδημίας απευθύνονται σε αποφοίτους που θέλουν να μεταβούν γρήγορα στην αγορά εργασίας του DataScience αλλά και σε άτομα που αποφάσισαν να αλλάξουν την επαγγελματική τους κατεύθυνση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu