Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργησή του, αναφέρει σε ανακοίνωση
Σε θετική κατεύθυνση είναι τα μέτρα για τη μείωση του claw back καθώς τον Αύγουστο -για πρώτη φορά από την εφαρμογή του μέτρου- ήταν μηδενικό, σε συνέχεια των πτωτικών τάσεων που παρουσίασε τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
«Συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ τον περσινό Αύγουστο μεσοσταθμικά ήταν πάνω από 11%, τον φετινό είναι σχεδόν μηδενικό. Θεωρούμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των νέων μέτρων της είσπραξης του 1 και 3 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ καθώς και του claw back 1 και claw back 2.
Εκτιμούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και τους επόμενους μήνες για να διατηρηθεί η πτωτική τάση, έως την κατάργηση του άδικου και καταστροφικού μέτρου του claw back.
Παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις μας και η αγωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Υγείας έφεραν ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, δεν εφησυχάζουμε γιατί όσο παραμένει το claw back απειλεί την επιβίωση πολυιατρείων, εργαστηριακών ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργησή του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαζικές απολύσεις στη Block, Inc. λόγω τεχνητής νοημοσύνης
- Παράταση τριών μηνών στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και μικρή αύξηση προϋπολογισμού
- Premia Properties: Άλμα επενδύσεων 39%, εκτίναξη εσόδων 68% το 2025 – Χαρτοφυλάκιο €692,4 εκατ. με 75 ακίνητα
- Χρυσή Αυγή: Αναβάλλεται για 4 Μαρτίου η ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου
- Εθνική Τράπεζα: Κέρδη €1,3 δισ. το 2025 και διανομή 60% – Στα €37 δισ. τα εξυπηρετούμενα δάνεια
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - Οικονομική έκθεση ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - Οικονομική έκθεση PREMIA Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Live η αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια στη Βουλή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








