Στην προτελευταία θέση της κατάταξης πάνω από τους Νοτιοκορεάτες
Η εργασία από το σπίτι παρατάθηκε κατά τρεις μήνες, έως τις 31 Μαρτίου 2024, για γονείς με παιδιά κάτω των 14 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με δύο τροπολογίες που εγκρίθηκαν από το Ιταλικό κοινοβούλιο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.
Η εξ αποστάσεως εργασία στον ιδιωτικό τομέα για γονείς ισχύει αυτή τη στιγμή έως τις 31 Δεκεμβρίου
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε την πρόσφατη έρευνα του γερμανικού think tank IFO Center for Macroeconomics and Surveys, η οποία έδειξε ότι οι εργαζόμενοι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δούλεψαν περίπου τις μισές ώρες του ωραρίου τους εξ αποστάσεως το πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι Γερμανοί περνούν μία ημέρα στο σπίτι, ακολουθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο αριθμός αυτός περιορίζεται σε 0,7 στην Ιταλία και 0,6 στη Γαλλία.
Η μελέτη έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να «σβήσει» 800 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία των κτιρίων γραφείων στις μεγάλες πόλεις, ενώ η προσέλευση παραμένει κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.
«Ακόμη και μετά την πανδημία, η πλειονότητα των εργαζομένων εκτιμά ιδιαίτερα την ευκαιρία να εργάζεται από το σπίτι κάποιες μέρες της εργάσιμης εβδομάδας», ανέφεραν οι συντάκτες της μελέτης.
Η εργασία από το σπίτι τείνει να είναι πιο συνηθισμένη στις αγγλόφωνες χώρες. Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ βρίσκονται στο σπίτι 1,4 ημέρες την εβδομάδα, ενώ στον Καναδά είναι 1,7 ημέρες, οι περισσότερες στον κόσμο. Στην Ασία, ο αριθμός των ημερών εξ αποστάσεως εργασίας κυμαίνεται από 0,9 στη Σιγκαπούρη έως 0,4 στη Νότια Κορέα.
Η θέση της Ελλάδας
Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι 0,5 ημέρες την εβδομάδα και βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης πάνω από τους Νοτιοκορεάτες. Ενώ δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να δουλεύουν περισσότερο εξ αποστάσεως.
Οι Βρετανοί εργαζόμενοι επιθυμούν να περνούν ακόμη λιγότερο χρόνο στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι θα ήθελαν να βρίσκονται στο σπίτι τους πάνω από δύο ημέρες την εβδομάδα. Μόνο οι Βραζιλιάνοι, οι Αργεντινοί, οι Μεξικανοί, οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί ήθελαν να περνούν περισσότερο χρόνο δουλεύοντας εξ αποστάσεως, σύμφωνα με τη μελέτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σέρρες: Συναγερμός για απόδραση κρατούμενου – Συνεργοί του εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








