Δείτε τι προβλέπει αναλυτικά για κάθε τράπεζα
Στην αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, εκτός της Eurobank, προχώρησε η JP Morgan, η οποία βελτίωσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του κλάδου.
Η σύσταση του επενδυτικού οίκου είναι overweight, και για τις τέσσερις μετοχές, για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Eurobank
Συγκεκριμένα για την Eurobank, η JP Morgan, αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) την περίοδο 2023-2025 κατά 3%/4%/4%, αντίστοιχα, σε μεγάλο βαθμό λόγω των καλύτερων τάσεων για τα επιτοκιακά έσοδα (ΝΙΙ).
Η τιμή στόχος είναι αμετάβλητη στα 2,60 ευρώ, καθώς βασίζεται σε νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 12% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και 1,5% ρυθμό ανάπτυξης.
Εθνική
Για την Εθνική Τράπεζα η JP Morgan αυξάνει την εκτίμηση EPS κατά 6%/5%/8%, αντίστοιχα έως το 2025, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των καλύτερων τάσεων NII, του χαμηλότερου κόστους κινδύνου που αντανακλά τον επιταχυνόμενο ρυθμό εκκαθάρισης των NPEs.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 8,40 ευρώ, από 8,10 ευρώ, που βασίζεται στις νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 11% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.
Πειραιώς
Για την Πειραιώς αυξάνει την εκτίμηση για το EPS κατά 7%/6%/7%, αντίστοιχα, σε μεγάλο βαθμό λόγω καλύτερων τάσεων NII και χαμηλότερου κόστους κινδύνου κατά τα τελευταία έτη.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ και βασίζεται στις νέες προβλέψεις για το 2026 που ενσωματώνουν 10,4% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.
Alpha Bank
Για την Alpha Bank, η JP Morgan αυξάνει την εκτίμηση EPS κατά 5%/4%/8% σε μεγάλο βαθμό λόγω καλύτερων τάσεων NII.
Η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,50 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως και βασίζεται στις νέες προβλέψεις της για το 2026 που ενσωματώνουν 10% κανονικοποιημένο ROTE, 12% COE και 1,5% ρυθμό ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DOTSOFT Α.Ε. - Οικονομική κατάσταση DOTSOFT Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








