Απαραίτητο το management skill στις ΜμΕ και ιδιαίτερα σημαντική η σωστή επιλογή ομάδων
Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωσή της σύμπραξης της Inspiring Earth με το επενδυτικό ταμείο SMerc του πρώην τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος (εκ των συνιδρυτών της Intralot), Πρόεδρος & CEO της Ιnspiring Earth μίλησε σε γνωστό συνέδριο για τον αντίκτυπο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα για την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πώς μπορούν οι ΜμΕ να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους, ο κ. Αντωνόπουλος απάντησε πως έως και το 97% των επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας είναι ΜμΕ και τόνισε το πώς αυτές στηρίζουν και τις μεγάλες εταιρείες.
Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται ένας επενδυτικός βραχίονας για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Χρειάζεται μια πυραμίδα μικρομεσαίων funds για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε πως χρειάζεται management skill στις ΜμΕ, λέγοντας παράλληλα πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η σωστή επιλογή ομάδων.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας στον κλάδο της μεταποίησης.
Yπενθυμίζεται ότι η Inspiring Earth έχει ως στόχο να επενδύει πλειοψηφικά στο αρχικό στάδιο των start-ups και αναζητά ευκαιρίες με βάση τις εξελίξεις και τις ανάγκες στην αγορά, με κεντρικό άξονα να επενδύει στο αρχικό στάδιο. Επιδιώκει να ελέγχει πλειοψηφικά τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, που κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν ότι παράγουν κάτι στην Ελλάδα που μπορεί να απευθυνθεί στο εξωτερικό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις