Πολιτική

Κ. Σακελλαροπούλου: Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με την Εσθονή πρωθυπουργό

Κατά την συνάντησή της με την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, μιλώντας για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και δήλωσε συγκλονισμένη από την βία κατά των αμάχων και από τις εν εξελίξει ομηρίες αθώων. Παράλληλα, η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.

Ως προς τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ενιαίο μέτωπο ενάντια στον αναθεωρητισμό και στην απειλή και χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη στο Κίεβο η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντική για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Kατά τη συνομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εσθονή πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσής τους, κυρίως στους τομείς της Ψηφιοποίησης και της Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «οι δυο χώρες μας, ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο Διεθνές Δίκαιο, τον ακρογωνιαίο λίθο των διμερών μας σχέσεων».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu