Θα αποτελέσει ένα δυναμικό περιφερειακό κόμβο εμπορίας φυσικού αερίου στη ΝΑ και Κεντρική Ευρώπη, επισημαίνει ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ
Η Εμπορική Λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών «θέσης σε λειτουργία» του έργου, γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ Κώστας Ξιφαράς.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Ξεκινάμε ! Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Πατρίδα μας και στο οποίο συμμετέχουμε σαν εταιρία μπαίνει σε λειτουργία. Μετά τον διασυνδετηριο αγωγό ICGB, το ενεργειακό παζλ συμπληρώνεται καθώς η Εμπορική Λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών «θέσης σε λειτουργία» του έργου! Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο θα είναι καθοριστικό για την εγκαθίδρυση ενός δυναμικού περιφερειακού κόμβου εμπορίας φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, ενισχύοντας σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.
Επιπλέον, ο σταθμός θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της Πρωτοβουλίας του Κάθετου Διαδρόμου, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και την ανθεκτικότητα του ενεργειακού δικτύου της περιοχής, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών.
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Gastrade, τη διοίκηση και όλους τους μετόχους και τις ομάδες τους για την αφοσίωση που έδειξαν για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








