Ήδη από το 2022 είχε απλουστευθεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία χρησιδανεισμού εξοπλισμού
Σημαντική μεταβολή και νέα δεδομένα για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα φέρνει η κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου επί των συμβάσεων χρησιδανείων η οποία προβλέπεται στον Νόμο του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής.
Κατά όσα έγιναν γνωστά, η συγκεκριμένη αλλαγή αποτελεί νόμο του κράτους εδώ και μερικά 24ωρα μετά τη ψήφισή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε φέρει επανειλημμένα στο προσκήνιο η Ελληνική Ένωση Καφέ, σε μία προσπάθεια περιορισμού των γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά τον χρησιδανεισμό εξοπλισμού από τις εμπορικές επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις εστίασης, γεγονός που προκαλούσε πλεονάζοντα φόρτο και διαδικασίες διευθέτησης για το σύνολο του κλάδου.
Επί της ουσίας, η εισαγωγή του ψηφιακού τέλους συναλλαγής αντικαθιστά το προϋπάρχον θεσμικό πλαίσιο του χαρτοσήμου, το οποίο στην Ελλάδα βρισκόταν σε ισχύ από το 1931 και επηρέαζε δραστικά την καθημερινή λειτουργία του κλάδου καφέ αλλά και άλλους κλάδους όπως των καυσίμων, των αναψυκτικών, των γαλακτοκομικών, των ποτών κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από το 2022 είχε απλουστευθεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία χρησιδανεισμού εξοπλισμού. Όπως αναφέρεται από την Ελληνική Ένωση Καφέ, «τον νέο νόμο γίνεται ένα ακόμα βήμα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας με κατεύθυνση την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, την επίλυση στρεβλώσεων που προκαλούσε το τέλος χαρτοσήμου, και την οριστική διευθέτηση του ζητήματος μέσα από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









