Με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν πλέον κανονικό καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ο Ιούνιος κάνει δυναμική είσοδο, με υψηλές θερμοκρασίες, εκτεταμένη ηλιοφάνεια και περιορισμένα φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα ορεινά
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY) η Δευτέρα θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ευνοώντας τις μετακινήσεις όσων επιστρέφουν από προορισμούς του τριημέρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές και κλειστές πεδιάδες.
Τοπικές μπόρες στα ορεινά
Παρά την κυριαρχία της ηλιοφάνειας, δεν θα λείψει η αστάθεια σε ορισμένες περιοχές. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένης διάρκειας και έκτασης, χωρίς να επηρεάσουν σημαντικά τη γενικότερη εικόνα του καιρού ή τις βασικές μετακινήσεις των εκδρομέων.
Ευνοϊκές συνθήκες στα πελάγη
Καλή αναμένεται να είναι η εικόνα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις έως 4 με 5 μποφόρ, γεγονός που διευκολύνει την επιστροφή με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Οι ταξιδιώτες, πάντως, καλό είναι να ενημερώνονται εγκαίρως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τις λιμενικές αρχές, ιδιαίτερα αν έχουν προγραμματίσει απογευματινές ή βραδινές αναχωρήσεις.
Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό
Το θερμό και καλοκαιρινό μοτίβο του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ η μεσημεριανή αστάθεια θα επιμείνει κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά η γενικότερη εικόνα: ο καιρός θα παραμείνει ζεστός, φωτεινός και έντονα καλοκαιρινός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








