Με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν πλέον κανονικό καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ο Ιούνιος κάνει δυναμική είσοδο, με υψηλές θερμοκρασίες, εκτεταμένη ηλιοφάνεια και περιορισμένα φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα ορεινά
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY) η Δευτέρα θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ευνοώντας τις μετακινήσεις όσων επιστρέφουν από προορισμούς του τριημέρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές και κλειστές πεδιάδες.
Τοπικές μπόρες στα ορεινά
Παρά την κυριαρχία της ηλιοφάνειας, δεν θα λείψει η αστάθεια σε ορισμένες περιοχές. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένης διάρκειας και έκτασης, χωρίς να επηρεάσουν σημαντικά τη γενικότερη εικόνα του καιρού ή τις βασικές μετακινήσεις των εκδρομέων.
Ευνοϊκές συνθήκες στα πελάγη
Καλή αναμένεται να είναι η εικόνα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις έως 4 με 5 μποφόρ, γεγονός που διευκολύνει την επιστροφή με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Οι ταξιδιώτες, πάντως, καλό είναι να ενημερώνονται εγκαίρως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τις λιμενικές αρχές, ιδιαίτερα αν έχουν προγραμματίσει απογευματινές ή βραδινές αναχωρήσεις.
Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό
Το θερμό και καλοκαιρινό μοτίβο του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ η μεσημεριανή αστάθεια θα επιμείνει κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά η γενικότερη εικόνα: ο καιρός θα παραμείνει ζεστός, φωτεινός και έντονα καλοκαιρινός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








