"Απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας, βάζουμε ως κατώφλι τα 950 ευρώ το 2027"
Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με ένα νέο μαθηματικό μοντέλο από το 2028, το οποίο κατά την κυβέρνηση θα φέρνει μόνο αυξήσεις και δεν θα χρειάζεται να διαβουλευόμαστε με τους φορείς. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης και συνέχισε λέγοντας:
«Είναι το γαλλικό μοντέλο και 70 χρόνια λειτουργεί αποτελεσματικά. Το υιοθετούν όλες οι χώρες της Ευρώπης και προφανώς το υιοθετούμε και εμείς, διότι παίρνει, συνδέεται με τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη, δηλαδή τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα. Θα στηρίζεται δηλαδή σε αντικειμενικά δεδομένα τα οποία θα βγαίνουν από την ΕΛΣΤΑΤ.
Ενισχύεται η διαφάνεια και κυρίως η εμπιστοσύνη στο σύστημα, ο εργαζόμενος θα γνωρίζει ποια είναι τα χρήματα τα οποία θα πάρει. Για τον οικογενειακό του προϋπολογισμό και προγραμματισμό, είναι πολύ σημαντικό».
Συνεχίζοντας ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε: «Και βεβαίως μια καινοτομία επίσης είναι ότι θα συμπαρασύρει και τον δημόσιο τομέα, γιατί όσο ανεβαίνουν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα δεν συμβάδιζαν με τον δημόσιο τομέα, δηλαδή ήταν πιο χαμηλά. Τα 950 ευρώ θα είναι για όλους.
Απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας, βάζουμε ως κατώφλι τα 950 ευρώ το 2027, το οποίο είναι ο εισαγωγικός μισθός, αυτό συμπαρασύρει τριετίες, επιδόματα, μπορεί να αυξηθεί ο μισθός 30% από τις τριετίες. Και από εκεί και πέρα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελεύθερες διαπραγματεύσεις και αυτό θα καλέσουμε τα κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους με συγκεκριμένα κριτήρια, με συγκεκριμένα κίνητρα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, αλλά με ένα κατώφλι που λέει 950 ευρώ.
Τα κόμματα στην αντιπολίτευση τι λένε; Τώρα ελεύθερες διαπραγματεύσεις, χωρίς το κατώφλι των 950 ευρώ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Αγκάθι» η ενέργεια για τη νέα μονάδα καρκινικών φαρμάκων της Winmedica
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είσοδος στο κλαμπ των ισχυρών του MSCI
- Στα όρια αντοχής οι μικρές φαρμακαποθήκες από το κόστος μεταφορών και ενέργειας
- Αδ. Γεωργιάδης για εκλογές το καλοκαίρι: Τα μπάνια του λαού είναι ιερά
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- Βαριά ήττα για Παναθηναϊκό και για παχιά λόγια – Αποχαιρέτησε το Final4 της Euroleague
- Trastor: Στα €1 ανά μετοχή η τιμή διάθεσης για τις 150 εκατ. νέες μετοχές
- Στο Πεκίνο ο Τραμπ για εμπόριο, τεχνολογία και γεωπολιτική ισχύ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








