Στη νέα αίτησή υποστήριζε πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και δικαιούται υφ' όρων απόλυση
Στη φυλακή παραμένει ο έγκλειστος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Και αυτό καθώς το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμα που εξέδωσε απέρριψε τη σχετική αίτηση του, επικαλούμενο στο σκεπτικό του ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση των «Σπαρτιατών», η εκδίκαση της οποίας διεκόπη για τις 22 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στη νέα αίτησή που είχε υποβάλλει προς το δικαστικό συμβούλιο υποστήριζε πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και δικαιούται υφ’ όρων απόλυση.
Ωστόσο, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απέρριψαν τη νέα αίτηση Κασιδιάρη, συντασσόμενα με την σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.
Σύμφωνα με την συνήγορο του έγκλειστου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Βάσω Πανταζή, ο εντολέας της έχει συμπληρώσει τον χρόνο κράτησης «και η τελευταία απόρριψη της αίτησης του έχει να κάνει μόνο με την υπόθεση των «Σπαρτιατών»».
Όπως ανέφερε η συνήγορος, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει «σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας εξαιτίας ενός πλημμελήματος για μια ήσσονος σημασίας υπόθεση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Ζήτησε 100.000 ευρώ από την Εθνική ομάδα μπάσκετ!
- ΕΛΕΤΑΕΝ σε ΥΠΕΝ: Ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση στα αιολικά
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στις 24 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2025
- Toyota: Ανακαλεί πάνω από 591.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο καντράν
- «Ντελάλης» του αμερικανικού LNG ο Κικίλιας
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πανεπιστήμια: Εως 22 Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 12/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά ΠΕΠΑΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις