Πολιτική

Καστανίδης: O αρχηγός που αποτυγχάνει οφείλει να υποβάλλει παραίτηση

Η αποχή δείχνει ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να μεν εκλέχτηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά έχασε την έδρα και δεν μπήκε στη Βουλή, καθώς την έδρα κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή για τις μετεκλογικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως “εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου”.

Ο κ. Καστανίδης επισήμανε πως όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να έχει ο ίδιος τη φιλοτιμία να υποβάλλει την παραίτησή του, “εάν δεν το κάνει τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται”.

“Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής”, πρόσθεσε, ¨και αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, 350 χιλιάδες στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 εκατομμύριο στη ΝΔ,  άρα μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά όταν ο στόχος τον οποίος έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις “δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος”.

Αναφορικά με την πρόταση των κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου για εσωτερικό δημοψήφισμα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για ενιαίο κόμμα στην Κεντροαριστερά, ο κ. Καστανίδης ανέφερε πως “είναι πολύ καλή ιδέα σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος μεγάλος ηγέτης του χώρου ο κ. Κασσελάκης θα κάνει ότι μπορεί για να φθείρει οποιαδήποτε προσπάθεια να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Ό,τι είπα για τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη, δεν θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Γιατί οι αρχηγοί οι οποίοι δηλώνουν τους στόχους τους και τελικά αποτυγχάνουν δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία που αφορά την προσωπική τους τύχη;”

“Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών στελεχών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν το θέμα της σύμπλευσης όλων των δυνάμεων όπως και στη Νέα Αριστερά το ίδιο συμβαίνει”, σημείωσε ο κ Καστανίδης για να προσθέσει: “Θέλουν οι δυνάμεις αυτές να συναντηθούν σε έναν δημόσιο διάλογο ο οποίος θα καταλήγει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αποτέλεσμα. Άρα ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Θεοχαρόπουλος προτείνουν το δημοψήφισμα γιατί γνωρίζουν ότι η εκλογική βάση των προοδευτικών κομμάτων το θέλει αυτό και προφανώς έτσι θα υπερκεράσουν οποιεσδήποτε πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις άρα ορθά το επισημαίνουν και παίρνουν την πρωτοβουλία όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu