«Καταπέλτης» είναι για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Κρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την «εξαφάνιση» της off shore εταιρίας «Catelina Ltd» από το Πόθεν Έσχες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Catalina Ltd δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996 και στη συνέχεια «εξαφανίστηκε».
Η εταιρεία είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ , θα παρουσιαστούν σήμερα το απόγευμα στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα.
Η παρουσίαση των ευρημάτων θα γίνει στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ θα γνωστοποιηθούν και στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση με τις δύο offshore, που φέρεται να ανήκουν στον Γ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να εκδώσουν την τελική τους ετυμηγορία.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.
Τέλος σημειώνεται ότι διερευνώνται και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Αμοιβή 10 εκατ. δολάρια σε πληροφοριοδότες για Χαμενεΐ και Φρουρούς της Επανάστασης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες έφερε το πετρέλαιο που πήγε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Η τελική λίστα 63 προϊόντων με πλαφόν: Προστέθηκαν φρέσκα φρούτα – λαχανικά και σερβιέτες – ταμπόν
- WSJ: Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει πεζοναύτες και αποβατικά πλοία στη Μέση Ανατολή
- Μαρία Ζάγκα για πλαφόν στα καύσιμα: «Αφήνει στο απυρόβλητο την πηγή του προβλήματος, τα διυλιστήρια»
- Μελέτη PwC για Data Centers: Δημιουργείται μια αγορά έως 5 GW στη ΝΑ Ευρώπη, σε κόμβο εξελίσσεται η Ελλάδα
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γ. Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ): Εξασφαλίζουμε τις υποδομές συνδεσιμότητας για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







