"Εργαζόμαστε με στόχο την κατά το δυνατόν μείωση των εντάσεων και για να εξακριβώσουμε αν υπάρχει ακόμη δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων"
Η Ιταλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο και δεν σκοπεύει να γίνει μέρος του πολέμου» τόνισε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
«Εργαζόμαστε με στόχο την κατά το δυνατόν μείωση των εντάσεων και για να εξακριβώσουμε αν υπάρχει ακόμη δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε διάλογο με όλες τις χώρες της περιοχής και να παρέχουμε την αναγκαία βοήθεια στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται ακόμη στην ευρύτερη αυτή περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής)», πρόσθεσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και υπογράμμισε:
«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για μια αναλυτική ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενεργοποιώντας τον συντονισμό τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης και για την ενίσχυση της διπλωματικής δράσης.
Με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τον Βρετανό πρωθυπουργό Στάρμερ και τον Γερμανό καγκελάριο Μερτς συμμεριστήκαμε την ανάγκη να συνεργαστούμε για να αποφύγουμε – όσο γίνεται – μια περαιτέρω κλιμάκωση και για να συμβάλουμε στην σταθερότητα της περιοχής. Εργαζόμαστε και βρισκόμαστε σε διάλογο με όλες τις χώρες της περιοχής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
- Μπλόκο των Βρετανών σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μάγχη
- Ιστορικό ρεκόρ στο YouTube με τον MrBeast να σπάει το φράγμα των 500 εκατ. συνδρομητών
- Νέος πρωθυπουργός στη Ρουμανία ο Αντριάν Βέστεα μετά την απόσυρση Τομάκ
- Το Χιούστον “φλέγεται” αλλά το πάθος των οπαδών για το Μουντιάλ νικά τον καύσωνα του Τέξας
- Επενδυτική συμφωνία 18 δισ. λιρών μεταξύ Βρετανίας και Ιαπωνίας
- Οριστικό μπλόκο από την Πιονγιάνγκ στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








