Αναλαμβάνουν ειδικούς τομείς στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη
Δύο προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο εντάχθηκαν στο επιτελείο του Κινήματος Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Πρόκειται για την αγωνίστρια του Πολυτεχνείου, Μέλπω Λεκατσά, η οποία αναλαμβάνει Πολιτική Συντονίστρια του Οργανωτικού και για τον ιστορικό τέχνης, σεναριογράφο και συγγραφέα, Αντώνη Τουμανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει Σύμβουλος Πολιτισμού και Θρησκευμάτων του Προέδρου.
Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στα βιογραφικά τους:
“Η Μέλπω Λεκατσά, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής το 1973, συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Έζησε από κοντά τα γεγονότα της Νομικής, έζησε ως παράνομη και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όντας υπεύθυνη για το φαρμακείο περιθάλποντας τραυματίες συναγωνιστές. Συνελήφθη από το καθεστώς και φυλακίστηκε για 3,5 μήνες. Η διαδρομή της αποτελεί σύμβολο αντίστασης και δημοκρατικού ήθους, αξίες που υπηρετεί και σήμερα μέσα από το Κίνημα Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Τουμανίδης, γεννημένος στη Σκύδρα το 1979, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στην Ελλάδα, καθώς και Τεχνοκριτική, Κινηματογράφο και Θρησκειολογία στη Γαλλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Θρησκευτική Γλυπτική από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό, συγγραφέας παραμυθιών, βραβευμένος σεναριογράφος και παραγωγός. Ως μέλος του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA East) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, φέρνει στο Κίνημα Δημοκρατίας πολύτιμη εμπειρία και γνώση στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.
Οι δύο αυτές προσθήκες ενισχύουν την προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία πολιτικό κίνημα. Με αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της πολιτιστικής προόδου, συνεχίζουμε δυναμικά την πορεία μας για την Ελλάδα της δεύτερης ευκαιρίας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου
- Το ευρώ ενισχύεται 0,31% στα 1,1733 δολάρια
- METLEN ENERGY & METALS PLC - PDMR transaction notification
- Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη “σκούπα” για το Final 4 της Αθήνας κόντρα στη Βαλένθια (21:15)
- ΑΑΔΕ: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Τελωνειακού Σταθμού Μαυροματίου για τη θερινή περίοδο
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος, 89 ετών
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η LG επαναπροσδιορίζει το μέλλον της έξυπνης διαβίωσης στη Φρανκφούρτη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








