Κοινό μέτωπο για τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα από την Ελλάδα βρήκε το κουαρτέτο.
Επειτα από έντονη διαμάχη, οι δανειστές συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή για την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον σε μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα αποφασίσει ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά σε απόθεμα.
Οι πιστωτές, σημειώνει η SZ, θέλουν η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που τα συμφωνηθέντα μέτρα δεν οδηγούν σε πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο συμβιβασμός έκλεισε σε μυστική συνάντηση μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ, του Μάριο Ντράγκι, του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Σόιμπλε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








