Η απόφαση της Ελλάδας να πληρώσει συνολικά και σε μεταγενέστερο χρόνο τις δόσεις για την απόσβεση των δανείων της από το ΔΝΤ «είναι συμβατή με τους κανόνες του ΔΝΤ και δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της χώρας να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ταυτόχρονα, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν πως η εν λόγω απόφαση της Ελλάδας δε δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις της με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης του Λουξεμβούργου.
Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη νέα συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως ενώ είναι πιθανή, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν έχει αποστείλει πρόσκληση οπότε δεν προβλέπεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόσο ρεύμα «καίνε» ChatGPT, Claude, DeepSeek
- Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες
- Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι στις ΗΠΑ: Πώς το 10% αύξησε την περιουσία του κατά $800.000
- Γιατί η Ισπανία αποσύρει το ελαιόλαδο: Τι συμβαίνει με τις τιμές
- Αυξήσεις-σοκ 50% στην ασφάλιση φαρμάκων το 2027 στις ΗΠΑ
- Έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







