Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών και των ελληνικών αρχών, προκειμένου να βρεθεί συνολική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωση Γιούνκερ βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς.
«Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσέθεσε στη συνέχεια ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
Επανέλαβε ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και προσέθεσε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».
Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








