Εν αναμονή των επιπλέον δημοσιονομικών στοιχείων που ζήτησε το Eurogroup της Πέμπτης από τις ελληνικές αρχές τελούν οι εκπρόσωποι των θεσμών, έτσι ώστε να μεταβούν στην Αθήνα «σύντομα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ.
«Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσέθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Euronext Athens αποσύρει τη φιλοξενία των εταιρικών παρουσιάσεων της Ένωσης Θεσμικών!!!
- Φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης – Επιχειρούν δύο αεροπλάνα
- Φωτιά τώρα στον Ταρσό Λιβαδειάς, 4 εναέρια στην μάχη
- «Πράσινο φως» από το ΓΕΜΗ για τη συγχώνευση της E-TENNIS με την ELSOL του Fais Group
- Τραμπ: «Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Στενά του Ορμούζ» με τέλος 20% στα διερχόμενα εμπορεύματα
- Χρηματιστήριο: Σχεδόν αμετάβλητο (-0,05%) με υποχώρηση τραπεζών και άλματα από HelleniQ Energy και ΕΥΔΑΠ
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Έγκριση συγχώνευσης
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








