Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.450 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται, οι 100 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περίπου 200
Καθολική χρήση μάσκας, σε Μονάδες Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους φιλοξενίας ευπαθών ατόμων, συστήνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.450 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται, οι 100 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περίπου 200.
Το φαινόμενο της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού, κατά τις τελευταίες ημέρες, στη χώρα μας, αποδίδεται όχι μόνο στις εορταστικές συνευρέσεις, αλλά και στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, την «JN.1», η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα, παγκοσμίως – και στην Ευρώπη.
Ο ΕΟΔΥ θα επαναλάβει τα διαδιακτυακά σεμινάρια ενημέρωσης των γιατρών, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό των ευάλωτων ατόμων και στη χορήγηση αντιικών φαρμάκων.
«Το εμβόλιο συστήνεται ισχυρά για όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού γιατί μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για σοβαρή νόσο» λέει ακόμα ο κ. Παρασκευής.
Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε, εκτάκτως και προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας στις Μονάδες Υγείας και -χωρίς να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας – σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αυτήν την περίοδο παρατηρείται επιδημική έξαρση ιώσεων και στον παιδικό πληθυσμό. Οι εποχικοί ιοί, η γρίπη και ο RSV προκαλούν τις περισσότερες λοιμώξεις.
«Τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να εξεταστούν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα» αναφέρει η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Αθανασία Λουρίδα, Επιπλέον επισημαίνει «οι γονείς να ανησυχήσουν αν το παιδί έχει υψηλό πυρετό, αν έχει ασταμάτητους εμέτους και διάρροιες, αν είναι επηρεασμένη η γενική του κατάσταση, αν δεν μπορεί να φάει, αν έχει υπνηλία ή διέγερση».
Ο κορονοϊός ευθύνεται για μικρό αριθμό λοιμώξεων στα παιδιά. Αντίθετα, τα άτομα μεγάλης ηλικίας και οι χρονίως πάσχοντες που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν φτάσει τους 1.450 και οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τους εκατό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αργολίδα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια – Εκκενώσεις και καταστροφές στα Φίχτια
- Φωτιά σε Περιφερειακή Αιγάλεω και Χαϊδάρι: Εκκένωση Αφαίας και Άνω Δάσους προς Περιστέρι
- Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώνονται Πόρτο Γερμενό και Προσήλι
- ΟΛΘ: Ανατροπή στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
- Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» του Ινφαντίνο εν μέσω «εξέγερσης» κατά του σχεδίου της FIFA
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ExxonMobil: Η ενεργειακή κρίση αύξησε κατά 67% τα κέρδη στα 14,7 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο
- Chevron: Κέρδη – ρεκόρ εξαετίας στα 12 δισ. δολάρια το β΄τρίμηνο από την κρίση στη Μ. Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








