Μετά τις ουρές αναμονής έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών
Μετά το χάος και τις ατέλειωτες ουρές, από την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στο κινητό τους.
«Δεν θα υπάρχει λόγος να περιμένουν στην ουρά και δεν θα αναγνωρίζονται χαρτάκια που πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, το βράδυ της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και υπογράμμισε ότι «έχει δίκαιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται είναι όντως απαράδεκτες οι εικόνες». Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε τελικό στάδιο δοκιμών και την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί».
Τόνισε μάλιστα ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματικούς συλλόγους. «Παραλάβαμε μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη ηγεσία, πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας για να ετοιμαστούν ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να πάμε στη λειτουργία της ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τις 25 Ιουλίου, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει στην ουρά ο κόσμος». Επόμενοι στόχοι του υπουργείου είναι οι τομείς Υγείας και Δικαιοσύνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολεοδομία Ρόδου: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι
- Πετρέλαιο: Κέρδη 1% έφερε η απειλή δασμών σε όσους αγοράζουν από τη Βενεζουέλα
- Αμαλιάδα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Βελανίδι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έχασαν τα πρωϊνά κέρδη, έκλεισαν με απώλειες
- Κως: Λιμενικό και ΕΥΠ εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία
- «Ελ. Βενιζέλος»: Στις 14 Απριλίου η ΓΣ για την διανομή μερίσματος
- Αυτές είναι οι περιοχές που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2025
- Πολεοδομία Ρόδου: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 7 κατηγορουμένων – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις