Την αναστολή της διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού της ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης για τα αξιόγραφα, αποφάσισε η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.
Κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, όπως επίσης και η πρώην Λαϊκή Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες, αφού η υπόθεση αναμένεται μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν την οικονομία να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης από την Πολιτεία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, με χθεσινή του επιστολή η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο, αναφέρει πως αποφάσισε όπως η υπόθεση διακοπεί και «καταχωρηθεί αναστολή της ποινικής διαδικασίας θεωρώντας πως τούτο εξυπηρετεί τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης αφού η εν θέματι υπόθεση εντάσσεται σε ευρύτερες υποθέσεις που διερευνά η ανακριτική ομάδα για την οικονομία εκ μέρους της Αστυνομίας».
Η πιο πάνω υπόθεση, συνεχίζει, αναμένεται ότι μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις αφού στοιχειοθετηθούν θα οδηγηθούν εκ μέρους της Πολιτείας ενώπιον του Δικαστηρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια – Παράταση για Πάτμο
- Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών
- Έκρηξη σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ εντείνει την κρίση στον Περσικό Κόλπο
- Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για τις διαφημίσεις των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Θεσσαλονίνη – Εύζωνοι 5 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες καθώς ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς στα αυτοκίνητα
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος – Νεκροί και τραυματίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







