Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία -σε περίπτωση που η υποψηφιότητά του στηριχθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής- γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο Μega, o κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αρνείται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε στην ίδια εκπομπή «δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
- Noval Property: Στα 11 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία το α΄εξάμηνο, αυξημένη κατά 17%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις