Στη βασιλική εκκλησία της Σάντα Μαρία Ματζιόρε
Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε.
Το Βατικανό είχε αποφασίσει ότι ο ναός θα άνοιγε αύριο, αλλά η είσοδος των πιστών επετράπη τελικά από σήμερα νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο και να τιμήσουν, με τον δικό τους τρόπο, τη μνήμη και το έργο του Φραγκίσκου.
Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες καλοκαιριού
- Wall Street: Πτώση 0,27% για τον Dow Jones στις 42.677,24 μονάδες
- Αποσύρονται οι εφέσεις για τη φωτιά στο Μάτι – Επικοινωνία Πιερρακάκη με Χαρδαλία – δημάρχους
- Ευρωσύμβουλοι: Στις 12 Ιουνίου η ΓΣ για διανομή κερδών και αλλαγή επωνυμίας
- Κάγια Κάλλας: Η ΕΕ αίρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Συρία
- Κομισιόν: Επένδυση 1,25 δισ. ευρώ σε 10.000 ερευνητές το 2025
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Άλμα 7% για Vodafone
- «Διασταυρούμενα πυρά» μεταξύ Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – ΟΠΕΚΕΠΕ για τις έρευνες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις