Επιχειρήσεις

Λαϊνόπουλος: Στο «σφυρί» το ακίνητο στη Νέα Κηφισιά του πάλαι ποτέ κραταιού των αυτοκινήτων

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,929 εκατ. ευρώ.

Στο «σφυρί» βγαίνει για μία ακόμη φορά το ακίνητο της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος στη Νέα Κηφισιά, ενός ομίλου που για περισσότερες από δύο δεκαετίες είχε συνδέσει το όνομά του με την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με την Promot Λαϊνόπουλος.

Επί 22 χρόνια υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές της Mercedes-Benz και των Smart, αλλά τόσο η οικονομική κρίση, όσο και το τέλος με την αντιπροσωπεία της Mercedes – Benz τον οδήγησαν στα χρέη και επέφεραν το οικονομικό αδιέξοδο και το κλείσιμο.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο όμιλος Λαϊνόπουλος είχε καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων στην χώρα μας

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο, και τις δύο φορές η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

Έτσι, τώρα, για τις 19 Ιουνίου 2024, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το μεγάλο ακίνητο της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος ΑΒΕΕΜ στη Νέα Κηφισιά, και ειδικότερα στη θέση «Αδάμες», που αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας. Επισπεύδουσα είναι η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,929 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά ειδικότερα το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236,00 τ.μ., που προήλθε από τη φυσική συνένωση δύο όμορων και συνεχόμενων οικοπέδων, μετά δε τη μεταβίβαση εκτάσεως και απαλλοτρίωσης τμήματος αυτού εναπομείνασας εκτάσεως 6.497,00 τ.μ., κατά δε το κτηματολογικό φύλλο 6.435,00 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτιρίων, που βρίσκεται στη θέση «Αδάμες» της περιοχής Νέας Κηφισιάς και επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (16ο χλμ.) και της οδού προς Αχαρνές, σύμφωνα δε με το κτηματολογικό φύλλο στη θέση «16 χλμ. Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας» και επί του 16ου χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επί του ως άνω ενιαίου οικοπέδου, ανηγέρθη σταδιακά διώροφο κτίριο (γραφεία – έκθεση), το οποίο αποτελείται από: α) υπόγειο επιφανείας 1.373,00 τ.μ., β) επέκταση υπογείου επιφανείας 955 τ.μ., γ) ισόγειο (έκθεση) επιφανείας 1.373,00 τ.μ., δ) επέκταση ισογείου επιφανείας 710,00 τ.μ., ε) πατάρι επιφανείας 278,00 τ.μ. και στ) πρώτο (Α’) υπέρ το ισόγειο όροφο επιφανείας 747,00 τ.μ.

Στην έκθεση εκτίμησης γίνεται αναφορά ότι εντός του ως άνω περιγραφόμενου ενιαίου οικοπέδου έχουν ανεγερθεί δύο σε επαφή κτίρια επαγγελματικής χρήσης τα οποία περιγράφονται ως εξής:

Κτίριο 1: Το κτίριο 1 αποτελείται από τις εξής στάθμες: 

– Στάθμη ισογείου Α’ επιφανείας 1.388,07 τ.μ.: πρόκειται για το πρώτο επίπεδο του συγκροτήματος που χρησιμοποιείται ως χώρος συνεργείου. Εντός του νόμιμου όγκου του έχει κατασκευαστεί ημιώροφος επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως γραφεία του συνεργείου και ως χώρος ανταλλακτικών. 

– Στάθμη ισογείου Β’ επιφανείας 1.388,07 τ.μ. με χρήση έκθεσης αυτοκινήτων. Εντός του νόμιμου όγκου έχει κατασκευαστεί πατάρι επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. με χρήση αρχείου και έκθεσης αυτοκινήτων Smart και ανταλλακτικών.

– Στάθμη Α’ ορόφου επιφανείας 682,33 τ.μ. όπου βρίσκονται τα γραφεία της επιχείρησης.

Κτίριο 2: Το κτίριο 1 αποτελείται από τις εξής στάθμες: 

– Στάθμη ισογείου Α’ επιφανείας 924,20 τ.μ.: πρόκειται για το πρώτο επίπεδο της επέκτασης με χρήση γκαράζ σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, ενώ στην πράξη αποτελεί συνέχεια του συνεργείου του παλιού κτιρίου. 

– Στάθμη ισογείου Β’ επιφανείας 718,00 τ.μ. με χρήση γκαράζ αλλά και συνεργείου. Βάσει οικοδομικών αδειών προβλεπόταν και η ανέγερση ορόφου γραφείων επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. χωρίς όμως να προχωρήσει η ανέγερσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα της Promot Λαϊνόπουλος στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου βρισκόταν εκθεσιακός χώρος και συνεργείο, είχε βρεθεί αρκετές φορές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τελικά, στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, κατακυρώθηκε στα 1.253.930 ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu