Η εταιρεία ολοκληρώνει την πρόωρη αποπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου του 2020, με καταβολή κεφαλαίου και τόκων στις 21 Ιουλίου
Η LAMDA Development προχωρά στην ολοκλήρωση της πρόωρης εξόφλησης του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ, που είχε εκδώσει το 2020, σηματοδοτώντας παράλληλα την παύση διαπραγμάτευσης των ομολογιών του στη ρυθμιζόμενη αγορά της Euronext Athens.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ομολογιών ορίζεται η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026, σε συνέχεια της απόφασης που είχε γνωστοποιηθεί τον Ιούνιο για την άσκηση του δικαιώματος πρόωρης εξόφλησης του συνόλου του κεφαλαίου του δανείου.
Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων (record date) για την καταβολή κεφαλαίου και τόκων έχει οριστεί η Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, ενώ οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 μέσω της Euronext Securities Athens (ATHEXCSD).
Οι ομολογιούχοι θα λάβουν την πλήρη αποπληρωμή της ονομαστικής αξίας των τίτλων, ύψους 1.000 ευρώ ανά ομολογία, καθώς και τους δεδουλευμένους τόκους της 12ης περιόδου εκτοκισμού, οι οποίοι ανέρχονται σε 17,094444 ευρώ ανά ομολογία. Συνολικά, το ποσό που θα καταβληθεί ανά ομολογία διαμορφώνεται σε 1.017,094444 ευρώ, ενώ οι συνολικοί τόκοι που θα διανεμηθούν ανέρχονται σε περίπου 5,47 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή των ποσών θα πραγματοποιηθεί μέσω των Συμμετεχόντων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση κληρονόμων θανόντων ομολογιούχων. Η εταιρεία υπενθυμίζει επίσης ότι το δικαίωμα είσπραξης των σχετικών ποσών παραγράφεται μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους κατά το οποίο γεννήθηκε η απαίτηση, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2031, οπότε τυχόν αζήτητα ποσά περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η πρόωρη αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου εντάσσεται στη στρατηγική διαχείρισης του δανεισμού της LAMDA Development και οδηγεί στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου που είχε αντλήσει η εταιρεία από την ελληνική κεφαλαιαγορά το 2020.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eli Lilly: Deal έως 2,88 δισ. δολάρια για τη Merida – Νέα μεγάλη κίνηση στα αυτοάνοσα
- EuroLeague: Πειθαρχική έρευνα για την Dubai BC σε σχέση με την υπόθεση Γουόκαπ
- Adobe: Δωρεάν εργαλεία AI σε 27 εκατ. πολίτες και κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας
- Σαουδική Αραβία: Αναζητά δάνεια περίπου 8 δισ. δολαρίων καθώς ο πόλεμος πιέζει τα δημόσια οικονομικά
- Ιρανική επίθεση στα ΗΑΕ: Αναχαίτιση drone και μήνυμα για τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
- Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδας δεν έχει ημερομηνία λήξης
- «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις»: Νέα προθεσμία έως 30 Σεπτεμβρίου για πάνω από 1.400 δικαιούχους
- EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. - Οικονομική κατάσταση EUROXX Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







