«Σήμερα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και συντάχθηκε από τις ίδιες τις ΑΕΕΑΠ», είπε η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Τις νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) παρουσίασε η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo.
Όπως εξήγησε η Β. Λαζαράκου, οι ΑΕΕΑΠ είναι από τους πιο βασικούς και δυναμικούς κλάδους του ελληνικού χρηματιστηρίου και τα υπό διαχείριση κεφάλαιά τους ανέρχονται πλέον σε 21 δισ. ευρώ. Ωστόσο, χαρακτηρίζονται από διαφορετικά νομικά πλαίσια και περιορισμούς στη λειτουργία τους, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικούς επενδυτικούς περιορισμούς.
«Είναι πολύ επιτυχημένος ο νόμος του 1999, που προέβλεπε τη σύσταση και εισαγωγή των ΑΕΕΑΠ», σημείωσε η κα Λαζαράκου, «αλλά γράφτηκε σε μία άλλη επενδυτική εποχή», ανέφερε παραδεχόμενη ότι υπήρξαν ερμηνευτικά προβλήματα που έθεσαν πολλούς περιορισμούς στη λειτουργία των ΑΕΕΑΠ.
«Σήμερα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και συντάχθηκε από τις ίδιες τις ΑΕΕΑΠ», είπε η κα Λαζαράκου, με στόχο την απλοποίηση της άδειας λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας τους. «Μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές γιατί είναι προς το καλό της αγοράς, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια και προστασία των επενδυτών. Ο γενικότερος στόχος είναι ένα σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΧΟ
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Star Bulk Carriers Corp. - Star Bulk (04-Σεπ-2026)
- Διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων και έγκριση της παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της Star Bulk Carriers Corp. στη Κύρια Αγορά της Euronext Athens
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Φοροδιαφυγή από την υπόθεση με το ελικόπτερο στη Μύλο και αλλού
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








