Σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 ο κύκλος εργασιών του Ιανουαρίου 2024 μειώθηκε 24,1% και ο όγκος υποχώρησε 22,9%
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο για τον μήνα Ιανουάριο του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 2,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023 μείωση 24,1%.
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) τον Ιανουάριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 8,9% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023 μείωση 22,4%.
H μεγάλη πτώση του όγκου σε ετήσια βάση δείχνει ότι ο κόσμος αγοράζει λιγότερα προϊόντα λόγω της αύξησης των τιμών.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε μείωση 5,3%
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 5,8%.
Σε ότι αφορά τις επί μέρους ετήσιες μεταβολές ως προς τον κυκλο εργασιών οι περισσότερες κατηγορίες κινήθηκαν πτωτικά εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά. Αντίθετα, σε όρους όγκου, όλες οι κατηγορίες κινήθηκαν πτωτικά.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Wide Media Group ενισχύεται στο ραδιόφωνο με KISS FM, REBEL FM και νέα αθλητική συχνότητα
- Φον ντερ Λάιεν: Ο Καναδάς πρώτο «συνδεδεμένο μέλος» της ΕΕ – Το σχέδιο για ενέργεια, άμυνα, AI και «περιορισμό» Κίνας
- Στην τελική ευθεία η Συνταγματική Αναθεώρηση με τη δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια (LIVE)
- Παράταση στις αιτήσεις εγγραφής για τις αγροτικές ΣΑΕΚ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
- Μειώθηκαν κατά 1,4% οι θάνατοι στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2026
- Λαζαράτος: «Πρωτοφανής» η τροπολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, «κόστος βαρύ για το κράτος δικαίου»
- ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση σε επιβάτες, φορτία και οχήματα στα ελληνικά λιμάνια το α’ τρίμηνο του 2026
- Great Sea Interconnector: Τα σενάρια για το καλώδιο που βρίσκεται ανάμεσα σε επανεκκίνηση, κόστος και γεωπολιτική
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








