Για τρίτο συνεχόμενο μήνα η άνοδος της επιβατικής κίνησης ξεπέρασε το 80%
Aνοδική πορεία στην κρουαζιέρα κατέγραψε το λιμάνι του Ηρακλείου κατά το πρώτο 9μηνο του 2024, ενισχύοντας τη θέση του ως κορυφαίος προορισμός στη Μεσόγειο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το λιμάνι υποδέχθηκε 422.996 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 53,83% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκε κατά 16,20%, φθάνοντας τα 208 πλοία.
Ταυτόχρονα υπήρξε αύξηση στις δραστηριότητες homeporting. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2024, συνολικά 26 κρουαζιερόπλοια επέλεξαν το Λιμάνι Ηρακλείου ως λιμένα εκκίνησης (embarkation) και τερματισμού (disembarkation), επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη σημασία του ως στρατηγικού λιμένα homeport στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συνολικά, 54.000 επιβάτες επιβιβάστηκαν από το λιμάνι, ενώ 49.000 αποβιβάστηκαν, ενισχύοντας τον ρόλο του λιμανιού ως κεντρικό σημείο για κυκλικά δρομολόγια κρουαζιέρας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για τρίτο συνεχόμενο μήνα η αύξηση της επιβατικής κίνησης ξεπέρασε το 80%.
Σε ό,τι αφορά τους πολίτες που επισκέφθηκαν το Ηράκλειο μέσω κρουαζιέρας, προέρχονται από διάφορες εθνικότητες, με τις κυριότερες για το 2024 να είναι Γερμανοί, Αμερικάνοι, Ισπανοί, Ιταλοί κ.ά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις