Νέα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά τον πυροβολισμό

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου στην πόλη Χάντλοβα. Ο Ρόμπερτ Φίτσο χαιρετούσε υποστηρικτές του έξω από κτήριο όπου γινόταν κυβερνητική συνεδρίαση, όταν δέχθηκε βροχή πυροβολισμών. Τουλάχιστον μία σφαίρα πέτυχε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου δίνει μάχη για τη ζωή του. Σλοβακικά ΜΜΕ λένε ότι ο δράστης που συνελήφθη είναι ένας άνδρας 71 ετών ο οποίος οπλοφορούσε νόμιμα.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τα τραύματα του Σλοβάκου πρωθυπουργού ενώ αυτό που αναφέρουν πολλά μέσα είναι ότι έχει σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu