Για το 2024, η εταιρεία θα καταφέρει να ξεπεράσει τους 40.000 τόνους ζυμαρικών που εξήγαγε το 2023 σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως
Επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια η εταιρεία ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ-Eurimac.
Αυτές οι νέες επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία η 7η νέα αυτόματη γραμμή παραγωγής ζυμαρικών, συνοδευόμενη από συσκευαστικές και εγκιβωτιστικές μηχανές καθώς και ρομποτικό σύστημα παλετοποίησης.
Εξάλλου, η αναβάθμιση της δυναμικότητας του μύλου, η επέκταση των αποθηκών, η αγορά νέου εξοπλισμού για την περαιτέρω ενίσχυση του ελέγχου των προϊόντων, η αγορά όμορου οικοπέδου, η κατασκευή νέας μεγαλύτερης και πιο προηγμένης τεχνολογικά μονάδας βιομάζας, και η ανέγερση νέου κτιρίου για χώρους προσωπικού συμπληρώνουν το πλάνο για τα επόμενα χρόνια, με την επιδίωξη να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής.
Την ίδια στιγμή, η ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της εταιρείας αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, το 2024, η αύξηση των εξαγωγών συνεχίστηκε, με το ποσοστό των εξαγωγών να ανέρχεται πλέον στο 55% του συνολικού όγκου πωλήσεων, έναντι 42% το 2020. Ειδικότερα, για το 2024, η εταιρεία θα καταφέρει να ξεπεράσει τους 40.000 τόνους ζυμαρικών που εξήγαγε το 2023 σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως και σε όλες τις ηπείρους.
Μέσα στο 2024 η εταιρεία ζυμαρικών λάνσαρε τη σειρά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη την έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση παγκοσμίως στον τομέα της καινοτομίας. Όλα τα ζυμαρικά της σειράς αυτής αναπτύχθηκαν εντός της ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC, μετά από σημαντική εργαστηριακή έρευνα αλλά πρωτίστως βασισμένα στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, καθώς περιορίζουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και προσφέρουν μία βέλτιστη επιλογή για ισορροπημένη διατροφή. Παρότι έχουν 60% λιγότερα σάκχαρα απ’ όλα τα υπόλοιπα ζυμαρικά της αγοράς, διατηρούν γεύση ίδια με αυτή των κλασικών.
Τα νέα αυτά ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχουν πιστοποιηθεί από το Ερευνητικό Κέντρο Oxford Brookes του Ηνωμένου Βασιλείου, τον μοναδικό ευρωπαϊκό διαπιστευμένο οργανισμό για πιστοποιήσεις γλυκαιμικού δείκτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μείωση των επιτοκίων στα νέα επιχειρηματικά δάνεια της ευρωζώνης στο 3,51% τον Φεβρουάριο
- Συνεργασία Active Computer Systems – Samsung για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,5% η ανεργία τον Φεβρουάριο 2026 – 4,41 εκατ. οι εργαζόμενοι
- Το Ιράν απειλεί με επίθεση την Nvidia, την Apple, την Microsoft και την Google
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - Ημερομηνία δημοσίευσης ετήσιων αποτελεσμάτων 2025
- Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για Απρίλιο: Σχεδόν σταθερές τιμές, απορροφήθηκε το συντριπτικό μέρος της ανόδου της χονδρικής
- Σ. Θεοδωρόπουλος για πλαφόν: Καλά θα κάνει η πολιτεία να ανακατεύεται λιγότερο, τελικά κάνει κακό σε όλους
- Ανανέωση της συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – ΕΛΕΠΑΠ για το πρόγραμμα BRAVE IN
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








